Workshop Carnavalshoeden maken

Workshop Carnavalshoed maken.

Wil jij helemaal in stijl Vasteloavend induiken? Kom dan op zaterdag bij ons een prachtige carnavalshoed maken! Wij zorgen voor de hoeden en alle materialen. Je mag zelf kiezen welke kleuren je wil gebruiken. We gaan er een waar kunstwerk van maken! 

De hoeden worden niet van foam gemaakt, zoals je vaak ziet bij andere workshops, maar van vilten hoeden. Deze zitten lekker, gaan niet te snel zweten en zijn lekker degelijk en stevig maar licht genoeg om mee te Sjoenkelen ;) 

Kom je ook meedoen? Meld je aan door te mailen naar info@erisplek.nl

Workshop begint om 10.00 uur en kost €34,50 p.p. Inclusief hoed, materialen, koffie/thee en lekkers.

Geen tijd om te komen, maar wil je graag wel een mooie hoed? We maken ze ook op bestelling in de kleur die jij wenst! Mail ons gerust op info@erisplek.nl of kom even langs in de winkel.

                 

Read more

XXL Handbreien

Wat leuk dat je interesse hebt om mee te doen met de workshop XXL breien.

We gaan handbreien met lontwol. De workshop begint om 19.00 uur en we zijn 3 a 3,5 uur bezig. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie/thee en lekkers. Aan het einde van de workshop ontvang je nog een kortingscode voor als je een andere keer via mij lontwol zou willen bestellen.

Ik ben nog even in onderhandeling met de groothandel van de wol, dus eind deze week hoop ik met de precieze gegevens (wolkeuze) komen.

Maar de workshop gaat €84,50 kosten en dan heb je keuze uit witte en evt. grijze wol. Voor andere kleuren (van te voren aangeven, er komt een kleurkeuze uit +/- 9 kleuren) komt er een meerprijs en komt de workshop op €97,50.

Het is een beetje afhankelijk van hoe vast/los je doet breien, maar je krijgt 3,5 a 4 kilo lontwol. Je kan voor de plaid zelf de afmeting kiezen. Je kan kiezen voor een brede bedloper (lekker warme voeten gegarandeerd!) deze is 210 bij 75 cm. Of als plaid, dan kom je op ongeveer een afmeting van 175 bij 150. Maar je kan zelf met de afmetingen variëren zoals hij ongeveer wordt zoals jij dat wil. Daarnaast wordt de plaid in de loop van de tijd nog ietsje groter omdat hij een klein beetje uitrekt door veel gebruik.  

Mocht je interesse hebben dan kan je een mail sturen naar info@erisplek.nl en dan hou ik je op de hoogte zodra alle gegevens bekend zijn.

Aanmelden kan natuurlijk ook al via hetzeflde mailadres


Read more

Workshop Bullet Journaling

Workshop Bullet Journaling

Start 2018 georganiseerd en vol goede moed! Hou je afspraken, je doelen, je lijstjes en je mooiste herinneringen bij in een Bullet Journal!

Bullet Journals: je ziet ze tegenwoordig in bijna iedere boekenwinkel liggen. Maar wat zijn dat nu eigenlijk voor rare notitieboekjes met puntjes-papier?

Tijdens deze workshop leg ik je precies uit wat een Bullet Journal is en hoe je aan je eigen Journal kan beginnen. Want ja, dat wil je!

Bullet Journaling is een manier om je agenda, je to do lijsten en al je andere losse notities/ schetsjes/boodschappenlijstjes e.d. bij te houden in 1 boek. Zonder het overzicht te verliezen! Je maakt je eigen 'agenda' en notitieboek in één. Zo hoef je nog maar 1 notitieboekje in je tas mee te nemen i.p.v. allemaal verschillende omdat niet alles in je agenda past en je werktafel vol ligt met losse post-its. Hartstikke handig en overzichtelijk.

En iedereen kan het! Omdat je een Bullet Journal precies zo kan maken dat het past bij jou situatie en behoeftes, eindig je altijd met het perfecte Journal. Of je nu houdt van overzicht, rust en duidelijkheid, of dat je meer het type bent dat haar agenda volklad met doodles en grappige wetenswaardigheden. Het kan allemaal!

Tijdens de workshop geef ik uitleg over wat een Bullet Journal is, waarom het handig is, welke vormen/types er zijn en neem ik je mee bij het stap voor stap vormgeven van een Bullet Journal. Je krijgt heel veel voorbeelden te zien en je gaat op oefenpapier aan de slag om zelf te ontdekken wat het beste bij jou past. We gebruiken allerlei verschillende pennen, stiften, tools en tips. Ook krijg je van mij tips over het ideale Bullet Journal en waar je dit koopt.

Op het einde van de avond ga je naar huis met bakken vol tips, maar vooral de juiste kennis om zelf aan de slag te gaan om jou ideale Journal op te zetten.

Vanaf januari 2018 organiseren we bij 'er is PLEK', 1 keer in de maand een open atelier. Dan kan je vrijblijvend aanschuiven om met jou Journal aan de slag te gaan en geïnspireerd te raken door anderen. 

De workshop Bullet Journaling wordt georganiseerd op de volgende datums;

Dinsdag 6 februari: 19.00 uur

Kosten: €32, 50 incl. alle materialen, koffie/thee en lekkers. 

Aanmelden kan via info@erisplek.nl of in onze winkel, Bakkerstraat 16, Roermond

Aanmelding is definitief na ontvangst van betaling. Bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop zal de workshop wel in rekening worden gebracht maar kan men deelnemen op een andere datum.

 

Read more

Open Atelier bij 'er is PLEK'.

Vind jij het ook heerlijk om creatief bezig te zijn? Te schrijven, tekenen, schilderen? In je Art- of Bullet Journal aan de gang, of gewoon lekker een beetje kleuren of doodlen? En vind je het nog fijner om dat samen met anderen te doen, in plaats van in je eentje thuis? Kom dan naar het Open Atelier. 2x per maand bij 'er is PLEK'. Eén keer op de dinsdagavond en de andere keer op de zaterdagochtend.

Tijdens het Open Atelier zijn er allerlei basismaterialen aanwezig: fineliners, kleurpotloden, stiften, penselen, schetspapier, kleurplaten, stempels enz. Je schuift aan met je eigen plan, datgene wat jij graag wilt doen. Het Open Atelier is geen workshop, er zal dan ook geen 'begeleiding' bij zijn. Wel is het een plek om elkaar te inspireren, eventueel tips te ontvangen maar bovenal gewoon gezellig samen aan de slag te zijn en gelijk gestemden te vinden.

1 keer per maand je nieuwe spreads maken voor je Bullet Journal, een snailmail maken voor je penvriendin of op een onstpannen manier je weekend beginnen met een kleurplaat. Het kan allemaal tijdens het Open Atelier.

Voor het gebruik van materialen en de koffie/theekan met wat koekjestrommel vragen we €12,50 per keer of €10,- per strippenkaart (5x deelname). 

Kom je ook?

Op de dinsdagavond is er Open Atelier van 19.00 uur tot 21.00 uur

Op zaterdagochten is er Open Atelier van 9.30 uur tot 11.30 uur.

Datums: 19, 23 Januari en 20, 25 februari.(daarna iedere maand)


Read more

Kerstworkshops door Astrid van den Berg

De gezelligste dagen van het jaar komen er weer aan!

Dus we gaan aan de slag om het in huis gezellig te maken. 

Astid, die jullie wellicht kennen van ons Creatief Café op donderdagmiddag geeft

deze decembermaand twee leuke, groene workshops!


Workshop Kerstboom of ladder

Donderdag 7 December. 19.00 uur


Vanavond kan je kiezen om een Kerstboom of ladder te maken. Deze gaan we met groen versieren. Ook kan je gebruik maken van diverse kerstdecoratie om je boom of ladder helemaal compleet te maken. Op de foto's hiernaast zie je een voorbeeld. Natuurlijk kan je de boom of ladder volledig naar eigen smaak maken. Graag van te voren aangeven of je een boom of ladder wil maken. 

De workshop kost €29,50 en is inclusief alle materialen en koffie/thee met iets lekkers. Aanmelden via info@erisplek.nl of in de winkel, Bakkerstraat 16, Roermond

Aanmelding is definitief na ontvangst van betaling. Bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop zal de workshop wel in rekening worden gebracht


Workshop Kerstkrans of festoen

Woensdag 13 december. 19.00 uur


Haal de ultieme kerstsfeer in huis met een mooi bloemstuk! Vanavond kan je kiezen om een kerstkrans te maken (mooi voor aan de deur of om op tafel te leggen) of een Festoen. Bij de krans maken we eerst een mooie basiskrans, die je later weer opnieuw kan gebruiken bij een andere gelegenheid of seizoen. Een festoen is een hangend bloemstuk dat ook aan de deur of muur gehangen kan worden. Ook kan je ervoor kiezen of je de festoen op een plank wil maken waardoor je deze eenvoudig tegen een muur of op de kast kan zetten. 

Graag van te voren aangeven of je een krans of een festoen maakt (met of zonder plank)

De workshop kost €35,- en is inclusief alle materialen en koffie/thee met iets lekkers. Aanmelden via info@erisplek.nl of in de winkel, Bakkerstraat 16, Roermond.

Aanmelding is definitief na ontvangst van betaling. Bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop zal de workshop wel in rekening worden gebracht


Read more