Crazy Creatief - zomercursus


Crazy Creatief – Zomercursus

Jij hoeft je deze vakantie niet te vervelen. Een zomer bomvol creatieve workshops voor meiden van 11 t/m 16 jaar. Leer verschillende technieken en maak de hipste items!

Tijdens de Crazy Creatief zomercursus gaan we twee keer per week aan de slag met allerlei verschillende materialen en technieken. Iedere avond leer je iets nieuws. Van je eigen schoolspullen maken, tot aan porselein schilderen, sieraden maken en handlettering. Dit alles met meiden van je eigen leeftijd. We zetten gezellig de radio aan en er is limonade met popcorn. Bij elke workshop ontvang je een handleiding. Als je deze goed bewaart dan heb je op het eind van alle workshops een volledig DIY creatief boek. Daarnaast krijg je iedere workshop een cadeautje voor thuis. Kom je naar alle workshops dan heb je op het einde een volledig materialenpakket gespaard voor je eigen Crazy Creatieve zomervakantie!

Iedere workshop kost €29,50 maar kom je vaker dan ontvang je automatisch korting. In de agenda vind je meer informatie over de workshops en kijk daaronder voor verdere informatie over de prijzen, kortingen en spelregels tijdens de Crazy Creatief Zomercursus. Kom je ook?

“Girls just wanna have fun!”

Dinsdag 10 Juli: Zomerboek/ Bullet Journal

We vertellen je deze avond alles over bullet journaling. Dit is een boekje wat je helemaal zelf inricht zoals jij dat wil. Je kan het gebruiken als agenda voor je huiswerk en je afspraken. Maar je kan er ook eerst je eigen ‘vakantieboek’ van maken. Schrijf, knip, plak en teken erop los! Bewaar je vakantieherinneringen of ideetjes voor de Crazy Creatief Zomercursus en maak er een creatief zomerboek van!

Crazy Creatief Cadeau: Een Bulletjournal plus pennen/stiftenset

Vrijdag 13 Juli: Porselein Schilderen

Glaasjes, kommetjes, vaasjes, bordjes. Alles wordt leuker wanneer je het versiert met porseleinverf! Maak leuke bordjes om op te hangen aan de muur of een leuk schaaltje om je sieraden op te bewaren. Of versier een kommetje waaruit jij deze zomer lekker veel toetjes (ijs natuurlijk!) gaat eten.

Crazy Creatief Cadeau: setje porseleinstiften.

Dinsdag 17 Juli: Stempels Maken

Stempels zijn altijd leuk! Om te gebruiken in je agenda of zomerboek. Om je eigen briefpapier te versieren, cadeaupapier te maken of schriftjes te versieren. Tijdens de workshop maken we op twee verschillende manieren stempels. Uit foam en uit rubber. Natuurlijk stempelen we er ook lustig op los!

Crazy Creatief Cadeau: Stempelinkt en stempelfoam

Vrijdag 20 Juli: Handlettering

Handlettering is nog steeds hartstikke hip. Je ziet het in tijdschriften, reclames, op agenda’s en instagram. Ook in winkels kom je overal materialen en oefenschriftjes tegen. Maar waar begin je nu? Tijdens de workshop leer je hoe je begint om verschillende lettertypes te maken, gaan we veel oefeningetjes doe en leer je alles tot een mooi geheel te verwerken.

Crazy Creatief Cadeau: Handletteringset

Dinsdag 24 Juli: Dromenvanger

Een dromenvanger is altijd leuk om te maken. We gebruiken allemaal verschillende kleuren lint, touw, kralen en veren. Je dromenvanger is een echte blikvanger voor op je slaapkamer of in de tuin. Je kan hem maken in pasteltinten of juist fijne knalkleuren. Precies zoals jij het mooi vind.

Crazy Creatief Cadeau: Crazy Creatief pimp-pakketje

Vrijdag 27 Juli: Stof Bedrukken

Met textielverf kan je heel veel kanten op. We gaan verschillende technieken uitproberen op ‘oefenlapjes’. Deze lapjes kan je later thuis weer wat leuks mee doen. Daarna mag je kiezen of je een tas of een kussenhoes wil pimpen. Je favoriete techniek kan je dan gebruiken op je gekozen item.

Crazy Creatief Cadeau: Textielstiften + stoffen item om thuis te decoreren.

Dinsdag 31 Juli: Marmeren

Je kent ze vast wel, van die mooie gekleurde ‘swirl-patronen’. Tijdens de workshop gaan we die zelf maken! Hoe we dat doen houden we nog even als een verrassing, maar leuk wordt het zeker! Door te marmeren ontstaan er de meest mooie patronen en kleurencombinaties!

Crazy Creatief Cadeau: Inkt om te marmeren.

Vrijdag 3 Augustus: Sieraden maken

Een zomer kan natuurlijk niet zonder sieraden. De tafel ligt vol met kralen, hangers, touwtjes en meer. Je leert hoe je pompoms en tassels maakt. We maken een vrolijke zomer-ketting en armband. Helemaal in je eigen smaak.

Crazy Creatief Cadeau: DIY pakket sleutelhanger maken.

Dinsdag 7 Augustus: Memobord

Superhandig, een memobord voor boven je bureau. Met stof, lintjes, elastieken en knopen gaan we een tof memobord maken in jou favoriete kleuren. Perfect om je vakantiefoto’s en ansichtkaarten te bewaren of het bioskaartje van je eerste date met je vakantieliefde.

Crazy Creatief Cadeau: DIY vilt pakketje.

Vrijdag 10 Augustus: Back to School

Al duurt het nog even, straks begint school weer. Altijd jammer als de vakantie weer voorbij is, maar het leukste van een nieuw schooljaar zijn nieuwe schoolspullen! We maken tijdens deze workshop heel veel leuke spullen om het begin van het nieuwe jaar een flitsende start te geven. Opbergpotten voor je pennen en potloden, schriften en notitieboekjes, boekenleggers enz. Je gaat naar huis met een heel pakketje.

Crazy Creatief Cadeau: Back to School sticker en verrassings-pakket.


Informatie en Kosten

De workshops van de Crazy Creatief Zomercursus zijn los te boeken of met meerdere tegelijk. Als je aan het begin van de zomer (voor aanvang van de cursus) 3, 6 of 10 workshops tegelijk boekt dan ontvang je korting plus extra Crazy Creatieve Cadeaus!

  • 1x Crazy Creatieve Workshop: €29,50 p.p.
  • 3x Crazy Creatieve Workshop : van €88,50 voor €80,-
  • 6x Crazy Creatieve Workshop: van €177,- voor €145,-
  • 1x bomvolle Crazy Creatieve CursusZomer (alle 10 workshops): van €295,-,- voor €225,- ( incl. Tas met Crazy Zomer Cadeaupakket!)

Aanmelden kan via info@erisplek.nl. Alle workshops beginnen om 19.00 uur en duren ongeveer 2 uur. Tijdens de workshop is er limonade en lekkers. Naast alle materialen krijg je ook een Crazy Creatief Cadeautje mee naar huis. Workshops vinden plaats bij ‘er is PLEK’, Bakkerstraat 16,6041 JR Roermond o.b.v. Anneke Simons


Spelregels

  • De Crazy Creative Zomercursus is voor meiden tussen de 11 en 16 jaar. Ben jij net ietsje jonger of ouder maar wil je toch graag meedoen? Stuur ons dan gewoon even een mailtje.
  • Aanmelden voor de Zomercursus kan door een mail te sturen naar info@erisplek.nl . We sturen je dan de betalingsgegevens toe. Pas na ontvangst van je betaling is je deelname bevestigd en definitief. Bij afmelding binnen 3 dagen voor aanvang van de cursus ontvang je 50% van de workshopkosten terug of kijken we naar een vervangende workshop binnen het programma wanneer mogelijk. Door betaling ga je akkoord met deze spelregels.
  • De Crazy Creatieve Zomercursus gaat door bij 4 aanmeldingen of meer. Zijn er te weinig deelnemers dan ontvang je van ons het geld terug.
  • Deelnemen aan de Crazy Creatieve Zomercursus kan alleen met toestemming van je ouders.
  • Betaling geschied per overboeking per bank of pintransactie in de winkel. Betaling van de Zomercursus dient te geschieden voor aanvang van de cursus.
  • Zijn er voedselallergie of intoleranties dan horen we die graag 3 dagen van te voren. Dan hebben wij voldoende tijd om hier rekening mee te houden.

Read more

Workshop Ibizatas of Boho opbergmand

Met deze workshop verkeer je meteen in zomerse sferen! Pasteltintjes of knalkleuren, frivole randjes, gezellige pompoms en kleurrijke kraaltjes.Je wordt er automatisch vrolijk van! Je kan kiezen tussen het maken van een Ibizatas of een bohemian opbergmand.

We gaan aan de slag met allerlei lintjes, kralen, bandjes, kantjes, verf en stofjes. Je maakt zelf pompoms en tassels om je tas of mand mee te versieren. Tover met verf en sjablonen de mooiste creaties tevoorschijn of borduur met gekleurd garen leuke patronen. Jij steelt de show deze zomer! Neem je tas mee naar de markt of fleur je woonkamer op met een hippe mand.

Je kan tijdens de workshop kiezen voor tussen het maken van een mand of tas. De mand die we gaan decoreren is van rotan en heeft een vouwlijn, zodat je hem als mand met of zonder hengsels kan gebruiken. Daarnaast kan je kiezen tussen een palmblad tas met lange of korte hengsels. De voorkeur geef je voor de workshop aan bij je aanmelding.

p.s. Afhankelijk van het weer en het aantal aanmeldingen werken we lekker buiten in de tuin.

De workshop start om 19.00 uur en kost €35,- p.p. De workshopprijs is inclusief 1 mand of 1 tas, alle materialen, koffie/thee en lekkers.

Om je aan te melden voor deze workshop kan je een mail sturen naar info@erisplek.nl o.v.v. de datum waarop jij graag zou willen deelnemen. Je ontvangt dan van ons de betaalgegevens. Pas na betaling is je deelname bevestigd. Bij een annulering meer dan 48 uur van te voren plannen we een vervangende datum of ontvang je je betaling volledig terug. Bij annulering binnen 48 uur voor de workshop brengen wij 50% van de workshopkosten in rekening. Workshops gaan door bij ten minste 4 aanmeldingen. Bij annulering vanuit onze kant plannen we een vervangende datum in overleg.Read more

Cultuurnacht 23 Juni 2018

De cultuurnacht is één van de gezelligste jaarlijks terugkerende evenementen in de binnenstad van Roermond. Bij diverse winkels en bedrijven kan je kunst en cultuur beleven. Een dichter bij de kapper, een pianoconcert bij de wolwinkel, schilderijen tussen de herenmode en performers bij het reisbureau. Tijdens de cultuurnacht kan het allemaal! Een geel sterrenpad slingert door de straten van Roermond en brengt je bij de leukste culturele verrassingen! Natuurlijk doen wij dit jaar ook weer mee en we gaan er weer een gezellig feestje van maken in de Bakkerstraat.

Dit zijn onze gasten op 23 Juni 2018

Annemiek van Duin.

Annemiek noemt zichzelf liever geen kunstenares maar juist creatief persoon. Ze is dan ook van alle markten thuis. Ze begon ooit op de modevakschool maar weet inmiddels ook haar weg met kwast, papier enz. Ze maakt dan ook draagbare kunst die voor iedereen toegankelijk is. Dit zie je terug in de artbags die ze maakt. Handgeschilderde portretten verwerkt tot handgemaakte tassen. Iedere tas is kleurrijk en uniek. Een echte eyecather! Ze maakt deze tassen eventueel ook in opdracht. Tijdens de cultuurnacht kan je haar er alles over vragen. Haar tassen zijn dan niet alleen te bewonderen maar ook te koop!

SKAambeien.

Deze heren weten er altijd weer een feestje van te maken! Met hun vrolijke en opzwepende ska-muziek brengen ze overal een vrolijke noot. Bekende covers van o.a. de Toasters, Specials en Madness passeren de revu. En met een dikke knipoog voorzien ze zelfs nummers die normaal niet binnen dit genre vallen van een ska-sausje. Herken jij de liedjes? Meezingen mag! En gegarandeerd dat de voetjes van de vloer gaan. De band speelt buiten op straat, maar zal zo nu en dan een akoestisch setje spelen in de winkel. Hoe gezellig is dat!


De Cultuurnacht opent om 18.30 uur bij de Oranjerie. Tussen 19.00 en 23.00 uur wandel je tussen de verschillende winkels en ontdek je bijzondere kunstenaars, muzikanten en artiesten.

Locaties:  Hamstraat, Kruisherenstraat, Kloosterwandplein, Kloosterwandstraat, Abdijhof, Sint Christoffelstraat, Schuitenberg, Bakkerstraat en Zwartbroekstraat. Schoenmakerstraat en Heilige Geeststraat
De Synagoge en de Munsterkerk(verzamelen op de abdijhof ) zijn deze avond ook geopend, hier worden rondleidingen gegeven.

Read more

Workshop Weven

Weaver Fever!

Weven is weer helemaal terug van weggeweest. Hetzelfde als macrame, punch needle en smyrna is deze techniek alweer lange tijd helemaal hot and happening. Maar naast dat het hartstikke hip is, is het gewoon een heerlijke techniek om mee bezig te zijn. Je maakt er namelijk in alle rust de mooiste resultaten mee.

Tijdens de workshop gaan we een wandkleed weven. We weven op een weefraam dat je na de workshop ook mee naar huis mag nemen. Je gaat dus naar huis met alle basistechnieken die je geleerd hebt tijdens de workshop, maar ook het weefraam en bijbehorende materialen. Je kan thuis dus meteen aan de slag. En geloof me; dat wil je! Want weven is verslavend!

We beginnen helemaal bij de basis tijdens de workshop. Je leert hoe je een weefraam moet opspannen, verschillende manieren van beginnen en diverse steken te maken. We werken met verschillende soorten draad en wol. Hierdoor kan je reliëf en structuur aan je weefwerk toevoegen. Daarnaast geven we je een heleboel tips and tricks en krijg je een inspiratieboekje mee naar huis met diverse voorbeelden.

De workshop begint om 19.00 uur en kost €45,00. De workshop is inclusief alle materialen, het weefraam plus benodigdheden (die krijg je mee naar huis), koffie/thee en lekkers.

Om je aan te melden voor deze workshop kan je een mail sturen naar info@erisplek.nl o.v.v. de datum waarop jij graag zou willen deelnemen. Je ontvangt dan van ons de betaalgegevens. Pas na betaling is je deelname bevestigd. Bij een annulering meer dan 48 uur van te voren plannen we een vervangende datum of ontvang je je betaling volledig terug. Bij annulering binnen 48 uur voor de workshop brengen wij 50% van de workshopkosten in rekening. Workshops gaan door bij ten minste 4 aanmeldingen. Bij annulering vanuit onze kant plannen we een vervangende datum in overleg.

Read more

Workshop Punch Needling

Punch Needling? Werken met de punchneedle is een techniek die eigenlijk al heel erg lang bestaat. Toch was deze lange tijd alleen maar erg bekend in America. Tegenwoordig is het een hartstikke hippe techniek en raakt hij steeds beter bekend in ons land.

Punchen zit een beetje tussen borduren en smyrna (je weet wel, de knoopkleden van vroeger, maar nu ook weer helemaal hip) in. Je prikt met een holle naald door een stof heen. Hierdoor onstaat er een patroon. Aan één kant van het doek krijg je een gladde zijde met vlakke steek, vergelijkbaar met een borduursteek. En aan de andere kant krijg je lusjes, vergelijkbaar met smyrna. Deze lussen kan je laten variëren van lengte, afhankelijk van de instelling van je naald. Hierdoor kan je een heel mooi gestructureerd werk maken. Beide kanten kan je vervolgens gebruiken als eindresultaat. Je kan dus zelf kiezen welke je het mooist vind.

Punch Needling is een hele eenvoudige en rustgevende techniek met eindeloos veel mogelijkheden. Je kan met dunne wol werken, maar ook dikkere wol. Tijdens de workshop werken we met dikke wol en dus ook een dikke naald. Hiermee krijg je een heel stoer punchwerk. Daarnaast gaat het ook lekker snel, dus je hebt al snel een tof resultaat. Meestal werk je met stof gespannen op een frame of eventueel een borduurring. Je punchwerk kan je vervolgens mooi inlijsten of ophangen als wandhanger, maar je kan het ook verwerken tot kussen, vloerkleed, handtas, knuffel of iets anders. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden!

De workshop start om 19.00 uur en kost €39,50. Je maakt tijdens de workshop een mooi punchwerk. Je leert alle basics zodat je thuis ook gewoon aan de slag kan. De punchnaald krijg je natuurlijk mee naar huis alsmede een inspiratieboekje waar een aantal ideeën instaan. Natuurlijk is de workshop prijs inclusief alle materialen, koffie/thee en lekkers.

Om je aan te melden voor deze workshop kan je een mail sturen naar info@erisplek.nl o.v.v. de datum waarop jij graag zou willen deelnemen. Je ontvangt dan van ons de betaalgegevens. Pas na betaling is je deelname bevestigd. Bij een annulering meer dan 48 uur van te voren plannen we een vervangende datum of ontvang je je betaling volledig terug. Bij annulering binnen 48 uur voor de workshop brengen wij 50% van de workshopkosten in rekening. Workshops gaan door bij ten minste 4 aanmeldingen. Bij annulering vanuit onze kant plannen we een vervangende datum in overleg.

Read more