Open Atelier bij 'er is PLEK'.

Vind jij het ook heerlijk om creatief bezig te zijn? Te schrijven, tekenen, schilderen? In je Art- of Bullet Journal aan de gang, of gewoon lekker een beetje kleuren of doodlen? En vind je het nog fijner om dat samen met anderen te doen, in plaats van in je eentje thuis? Kom dan naar het Open Atelier. 2x per maand bij 'er is PLEK'. Eén keer op de dinsdagavond en de andere keer op de zaterdagochtend.

Tijdens het Open Atelier zijn er allerlei basismaterialen aanwezig: fineliners, kleurpotloden, stiften, penselen, schetspapier, kleurplaten, stempels enz. Je schuift aan met je eigen plan, datgene wat jij graag wilt doen. Het Open Atelier is geen workshop, er zal dan ook geen 'begeleiding' bij zijn. Wel is het een plek om elkaar te inspireren, eventueel tips te ontvangen maar bovenal gewoon gezellig samen aan de slag te zijn en gelijk gestemden te vinden.

1 keer per maand je nieuwe spreads maken voor je Bullet Journal, een snailmail maken voor je penvriendin of op een onstpannen manier je weekend beginnen met een kleurplaat. Het kan allemaal tijdens het Open Atelier.

Voor het gebruik van materialen en de koffie/theekan met wat koekjestrommel vragen we €12,50 per keer of €10,- per strippenkaart (5x deelname).

Kom je ook?

Op de dinsdagavond is er Open Atelier van 19.00 uur tot 21.00 uur

Op zaterdagochten is er Open Atelier van 9.30 uur tot 11.30 uur.

Datums: 19, 23 Januari en 20, 25 februari.(daarna iedere maand)


Read more

Kerstworkshops door Astrid van den Berg

De gezelligste dagen van het jaar komen er weer aan!

Dus we gaan aan de slag om het in huis gezellig te maken.

Astid, die jullie wellicht kennen van ons Creatief Café op donderdagmiddag geeft

deze decembermaand twee leuk e, groene workshops!


Workshop Kerstboom of ladder

Donderdag 7 December. 19.00 uur


Vanavond kan je kiezen om een Kerstboom of ladder te maken. Deze gaan we met groen versieren. Ook kan je gebruik maken van diverse kerstdecoratie om je boom of ladder helemaal compleet te maken. Op de foto's hiernaast zie je een voorbeeld. Natuurlijk kan je de boom of ladder volledig naar eigen smaak maken. Graag van te voren aangeven of je een boom of ladder wil maken.

De workshop kost €29,50 en is inclusief alle materialen en koffie/thee met iets lekkers. Aanmelden via info@erisplek.nl of in de winkel, Bakkerstraat 16, Roermond

Aanmelding is definitief na ontvangst van betaling. Bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop zal de workshop wel in rekening worden gebracht


Workshop Kerstkrans of festoen

Woensdag 13 december. 19.00 uur


Haal de ultieme kerstsfeer in huis met een mooi bloemstuk! Vanavond kan je kiezen om een kerstkrans te maken (mooi voor aan de deur of om op tafel te leggen) of een Festoen. Bij de krans maken we eerst een mooie basiskrans, die je later weer opnieuw kan gebruiken bij een andere gelegenheid of seizoen. Een festoen is een hangend bloemstuk dat ook aan de deur of muur gehangen kan worden. Ook kan je ervoor kiezen of je de festoen op een plank wil maken waardoor je deze eenvoudig tegen een muur of op de kast kan zetten.

Graag van te voren aangeven of je een krans of een festoen maakt (met of zonder plank)

De workshop kost €35,- en is inclusief alle materialen en koffie/thee met iets lekkers. Aanmelden via info@erisplek.nl of in de winkel, Bakkerstraat 16, Roermond.

Aanmelding is definitief na ontvangst van betaling. Bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop zal de workshop wel in rekening worden gebracht


Read more

Workshop Ouwe Schmuck - Meuk is Leuk!

Astrid struinde in frankrijk rond over brocantemarkten, Anneke hier in Nederland over zolders en door kringloopwinkels. Samen verzamelden we een heleboel ouwe meuk. Spullen die andere mensen wegdoen, maar die nog steeds ontzettend leuk zijn om creatief mee aan de slag te gaan. Oud frans gekleurd glaswerk, sigarendoosjes, brocante stoeltjes, oude jeans, bloemetjesservies, weckpotten, nostalgische blikken, rustieke planken en nog veel meer.

We hebben een heleboel 'ouwe schmuck' verzameld en samen met jullie willen we daar graag weer nieuwe creaties van gaan maken. Een bloembak in de zitting van een oude stoel. Een kapstokje met verschillende haakjes. Glazen 'bloemen' voor in de tuin. Een etagere van oude blikken. Een vogelbadje voor op het terras. Zomerse windlichten. Kaarsjes in servies of glas. Noem maar op. Wij zorgen voor de brocante/vintage spullen en een hele berg aan creatieve materialen zoals verf, lint, stofjes, stiften, draad en spijkers en ideeën. Met z'n allen gaan we gezellig creatief aan de gang om deze oude spullen te upcyclen tot nieuwe eye-catchers voor in de tuin of in huis.

Wanneer: Dinsdag 4 Juli 2017.

Aanvang: 19.00 uur

Waar: er is PLEK, Bakkerstraat 16, Roermond

Wil je graag meedoen meld je dan aan via info@ersiplek.nl

De workshop kost €32,50 p.p. Na betaling is je aanmelding definitief.


Read more

Crafty Camping! - een creatieve zomer vol workshops!

Crafty Camping!

Deze zomer is het weer natuurlijk veel te lekker om binnen te zitten, dus trekken we met onze workshops naar buiten!

Heerlijk met de blote voeten in het gras en de verfkwast in de hand. Een glaasje limonade, fluitende vogels en een tafel vol creatieve materialen.Op de camping in het avondzonnetje. Dan komt de inspiratie vanzelf.

Speciaal voor de Crafty Camping hebben we workshops bedacht die passen bij dit buitenleven. Natuurlijk kan je de gemaakte items ook gewoon binnen gebruiken, maar ze staan gewoon extra vrolijk in de tuin, op het balkon of bij je caravan.

Volg je zomerkriebels en kom meedoen tijdens de Crafty Camping!

De agenda en omschrijving van de workshops vind je hier beneden. Prijzen zijn inclusief alle materialen, frisse limonade en zomers lekkers.

De workshops zullen plaatsvinden op Camping 'van Kempenhof' in Melick. Gezellig tussen de blauwe bessenstruiken en onder de kersenboom.

Workshops beginnen om 19.30 uur en duren gemiddeld 2,5 a 3 uur. De camping is gelegen op Groenstraat 49 in Melick. Parkeren is gratis en kan op de 'oude bushaltes' op straat bij de ingang van de camping. Er is ook een fietsenstalling op de camping te vinden ter hoogte van het sanitairgebouw.

Aanmelden voor de workshops kan via info@erisplek.nl. Na aanmelding ontvang je een mail met de betaalgegevens. Na ontvangst van je betaling is je aanmelding bevestigd.


(p.s. bij minder mooi zomers weer is de workshop wel gezellig op de camping, maar dan gewoon binnen!)Agenda!

11 Juli. Handlettering op hout €37,50

Je leert de basics van handlettering. In plaats van een poster maken we nu een quote op hout zodat jij een stoer (buiten)schilderij krijgt. Tof voor in de tuin of voor binnen aan de muur.


13. Pintherapy: Summer Garden €32,50

Deurmat, plantenhanger, zomerse lantaarn, bloempot.

We pimpen een deurmat met een vrolijk motief zodat jou bezoek meteen een zomers welkom heeft als ze bij je voordeur staan. Ook maken we een paar boho plantenhangers, helemaal hip en een makkelijke manier voor die extra kleurrijke touch in je tuin. In die hanger komt natuurlijk een vrolijke bloempot om die geraniums eruit te laten knallen! Een zomerse lantaarn voor de romantische avondjes mag absoluut niet ontbreken. Alles bij elkaar een totaalpakket om jou tuintje/balkon/caravan te voorzien van een echte zomerse vibe!


21. Ibizatas €37,50

Een vrolijke ibizatas! We gaan aan de slag met verf, lint en kralen. We decoreren met deze materialen een rieten tas. Perfect voor een dagje strand, picknick in het park of slenteren over een franse markt.


25. DIY: Zomerse tuinslinger €27,50

Heerlijk buiten genieten deze zomer wordt extra gezellig met een vrolijke tuinslinger. Uit allerlei verschillende vrolijke stoffen gaan we een slinger maken waarmee jij je tuin dat extra vakantiegevoel geeft! Gezellig tijdens tuinfeestjes, voor aan de luifel van je caravan of mee op de picknick. En het maakt niet uit als hij een keertje nat regent, hij droogt vanzelf weer in de zon!


28. Dromenvanger €32,50

Een mooie dromenvanger voor aan je (tuin)muur. Dat geeft een instant ibiza-gevoel. Dat echte vakantiegevoel in je eigen achtertuin. Lekker boho:  slippers aan, een cocktail in je hand en het plaatje is compleet!


1 Augustus. DIY: Picknicklaken stempelen €27,50

Heerlijke lange zomerdagen op het strand, in het park of gewoon je eigen achtertuin. Lekker op een kleedje genieten van het weer en de zon op je gezicht. Vandaag gaan we een laken omtoveren tot een hip zomers kleed waar jij bij iedere picknick punten mee scoort.


4. Pintherapy: Summer Dinner €32,50

Dienblad, marble glazen, regenboog linnen, servetsteen/naamstenen.

Heerlijk die lange zomerdagen. ’s Ochtends vroeg een ontbijtje in de zon. Die buitenlunch geeft dat echte vakantiegevoel en ’s avonds blijf je nog uren natafelen en genieten van de warme lucht en het buitenleven. Je tafel kleden we extra zomers aan met vrolijk tafellinnen, en kleurrijke drinkglazen met een hippe marble-look. Die serveer je natuurlijk op je vrolijke dienblad. Om ervoor te zorgen dat de servetten niet wegwaaien en als extra touch tijdens het diner beschilderen we een aantal stenen om die zomerse tafelschikking compleet te maken.


8. Ibizatas €37,50

Een vrolijke ibizatas! We gaan aan de slag met verf, lint en kralen. We decoreren met deze materialen een rieten tas. Perfect voor een dagje strand, picknick in het park of slenteren over een franse markt.


11. Windgong/suncather €27,50

Oh dat heerlijke zomerse briesje! We maken vandaag een mooie hanger voor in de tuin. Je kan kiezen om er een windgong van te maken voor heerlijk bamboe-geklingel. Of een hanger van kralen, veren en lint. Het zal je tuin of balkon meteen opfleuren!


15.Handlettering op Hout €37,50

Je leert de basics van handlettering. In plaats van een poster maken we nu een quote op hout zodat jij een stoer (buiten)schilderij krijgt. Tof voor in de tuin of voor binnen aan de muur.


Volg je zomerkriebels en meld je snel aan via info@erisplek.nl!
Read more

Workshop Letterpress door Atelier Indrukwekkend uit Delft

Letterpress is een hele toffe druktechniek waarbij je niet alleen met inkt afdrukt, maar waarbij er ook een voelbare indruk in het papier achterblijft. Je hebt vast weleens van die mooie, luxe letterpress kaarten gezien (en gevoeld!). Nu kun je zelf ook zo’n mooie kaart afdrukken!

Normaal gezien heb je een grote pers nodig voor letterpress, maar tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een do it yourself versie van deze ‘hoogdruk’. Kirsten van Atelier Indrukwekkend legt uit hoe je door middel van het knippen van vormen uit plastic je je eigen letterpress kaarten of prints kunt maken.

Je hoeft geen ervaring te hebben en iedereen is welkom! Na afloop ga je naar huis met een aantal afdrukken van je eigen ontwerp.

Dinsdag 30 mei van. 10.00 t/m 12.30 uur

€47,50 per persoon. Aanmelden kan via info@erisplek.nl of in de winkel, bakkerstraat 16, Roermond. Deelname is bevestigd na betaling van de workshop. Bij afmelding binnen 48 uur voor aanvang van de workshop zal de workshop in rekening worden gebracht. Het is dan mogelijk op een eventueel andere datum deel te nemen.


Read more