Workshop Stempel maken

Stempels zijn erg veelzijdig. Je kan ze gebruiken om een kaartje te maken, een kledingstuk te pimpen, je eigen stationary te ontwerpen of gewoon om je agenda te versieren.

Tijdens deze workshop gaan we dan ook je eigen stempels maken. Je tekent je eigen ontwerp waarna we op twee verschillende manieren stempels gaan maken. We gaan met foam en met rubber werken. Vervolgens gaan we de stempels op verschillende manier uitproberen en maak je verschillende producten met een geheel eigen twist.

De stempels die je maakt neem je mee naar huis en je ontvangt ook een stempelkussen zodat je thuis meteen aan de slag kan. Natuurlijk schenken wij ook koffie/thee tijdens de workshop met iets lekkers erbij.

Het is handig als je van te voren al een beetje nadenkt over je stempelontwerp. Onthoud; hoe eenvoudiger de vorm en lijnen, hoe makkelijk het is om te gutsen.

De workshop start om 19.00 uur en kost €27,50. Aanmelden kan via info@erisplek.nl of bij ons in de winkel; Bakkerstraat 16 in Roermond

Om je aan te melden voor deze workshop kan je een mail sturen naar info@erisplek.nl o.v.v. de datum waarop jij graag zou willen deelnemen. Je ontvangt dan van ons de betaalgegevens en evt. een kleurenkaartje met wolkeuze. Pas na betaling is je deelname bevestigd. Bij een annulering meer dan 48 uur van te voren plannen we een vervangende datum of ontvang je je betaling volledig terug. Bij annulering binnen 48 uur voor de workshop brengen wij 50% van de workshopkosten in rekening. Workshops gaan door bij ten minste 4 aanmeldingen. Bij annulering vanuit onze kant plannen we een vervangende datum in overleg.

Read more

Workshop Handlettering

Workshop Handlettering

Je ziet ze tegenwoordig overal. Mooie, sierlijke letters. Op winkelramen, productverpakkingen, verjaardagskaartjes en in tijdschriften. Handlettering is nog steeds helemaal hip.

Wil jij ook graag leren hoe je van die mooie sierletters maakt? Vanavond gaan we aan de slag met de basis van deze ambacht. Je hoort een korte geschiedenis van de schrijfkunst en daarna gaan we aan het werk met potloden, papier, fineliners, inkt en zo meer. Na wat oefenen ga je jou eigen quote op groot formaat uitwerken en ga je naar huis met een unieke persoonlijke print.

Ook ontvang je een oefenschiftje, materialen en een inspiratieboekje zodat je thuis ook weer aan de slag kan. Natuurlijk is er koffie/thee en wat lekkers tijdens de workshop.

De workshop start om 19.00 uur en kost €35,-

Om je aan te melden voor deze workshop kan je een mail sturen naar info@erisplek.nl o.v.v. de datum waarop jij graag zou willen deelnemen. Je ontvangt dan van ons de betaalgegevens en evt. een kleurenkaartje met wolkeuze. Pas na betaling is je deelname bevestigd. Bij een annulering meer dan 48 uur van te voren plannen we een vervangende datum of ontvang je je betaling volledig terug. Bij annulering binnen 48 uur voor de workshop brengen wij 50% van de workshopkosten in rekening. Workshops gaan door bij ten minste 4 aanmeldingen. Bij annulering vanuit onze kant plannen we een vervangende datum in overleg.


Read more

Workshop Zeefdrukken door Atelier Indrukwekkend uit Delft

Heb jij altijd al willen leren zeefdrukken? Dit is je kans! Vandaag komt Kirsten van Atelier Indrukwekkend uit Delft je alle ins en outs rondom deze techniek vertellen.

Zeefdrukken is een techniek waarmee men verschillende keren dezelfde print op verschillende ondergronden kan drukken. Je kan dus op papier drukken en je eigen ontwerp op kaarten, posters of briefpapier maken. Maar je kan ook op textiel drukken en bijvoorbeeld een schort, totebag of t-shirt bedrukken.

Kirsten leert je hoe je jou ontwerp op een zeefdrukraam overneemt. Vervolgens laat ze je zien hoe je zo'n raam prepareert en daarna gaan we drukken. Je maakt verschillende proefdrukken op diverse papieren en daarna mag je één textiel-item uit kiezen om op te drukken. Natuurlijk mag je al je drukwerk mee naar huis nemen.

De workshop is inclusief alle materialen en koffie/thee met wat lekkers.

Woensdag 18 oktober . 10.00 uur €57,50

Aanmelden kan via info@erisplek.nl of tijdens openingstijden in de winkel; Bakkerstraat 16, Roermond. Bij afmelding binnen 48 uur voor aanvang van de workshop wordt de workshop wel in rekening gebracht. Het is dan mogelijk op een evt. andere datum deel te nemen.



Read more

Workshop Porselein beschilderen

Een oud bordje met gouden rand voorzien van een hippe print, of een strak espressokopje beschilderen met een uniek patroontje. Tijdens de workshop servies beschilderen kan het allemaal.

We gaan aan de slag met porselein- en glasverf en stiften. Hiermee versieren we servies zodat het een unieke twist krijgt. Leuk voor aan de ontbijttafel, in de keukenkast of zelfs aan de muur.

Om te starten mag je verschillende porseleinen items uitkiezen waarmee je aan de slag gaat. Hierbij zit ouderwets bloemetjes servies, moderne koffiekopjes, retro schalen, scandinavische vaasjes en nog veel meer. Daarna gaan we jullie ontwerpen overbrengen op deze items. Niet bang, als het niet direct goed lukt wassen we het gewoon af en kan je opnieuw beginnen. Daarnaast kan je met een eenvoudig stipje of streepje al een groots effect creeëren.

Wanneer de verf gedroogd is kan je het thuis in de oven afbakken. Wij kunnen het ook afbakken, dan is het twee dagen later in de winkel op te halen.

Na de workshop ga je naar huis met je eigen persoonlijke servies of woondecoratie. Natuurlijk is er ook koffie/thee en wat lekkers tijdens de workshop.

Dinsdag 10 oktober; Workshop Porselein beschilderen. Je gaat verschillende porseleinen voorwerpen uitkiezen in ons 'winkeltje' waarna we gezellig aan de slag gaan. Je kan kiezen uit diverse items; servies, vaasjes, kandelaars enz.

We starten om 19.00 uur. Kosten: €30,- incl. materialen, porselein, koffie/thee en gebak.

Aanmelden kan via info@erisplek of tijdens openingstijden in de winkel; Bakkerstraat 16, Roermond

Aanmelding is definitief na ontvangs van betaling.

Bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop wordt de workshop in rekening gebracht maar kan men op een volgende datum wel deelnemen.

Read more

zaterdag 27 mei - Mixed Media Collage - Moeder en Dochter workshop door The Owl Said

Zaterdag 27 mei - Mixed Media Moeder-dochterworkshop door The Owl Said.

Nadat ze haar mixed media kunstwerken bij ons had geëxposeerd tijdens de cultuurnacht stroomden de aanvragen voor een workshop binnen. Dat is te begrijpen. Want wie wil er nou niet leren om met papier en verf een prachtig artwork te maken!

Annemiek is eigenaresse van The Owl Said. Ze schrijft verhalen met letters, papier en verf. Haar verhalen gaan vaak over vriendschap, het vinden van magie in de dagelijkse dingen en een vleugje sprookjeswijsheid. Dit vertaalt zij naar de meest bijzondere kunstwerken. Deze verkoopt zij in haar etsy-shop maar worden ook regelmatig geëxposeerd en tentoongesteld. Zo verspreiden haar verhalen zich over de hele wereld.

Mixed media is een techniek die gebruikt wordt binnen de beeldende kunst. Het betekend letterlijk dat men gebruik maakt van meer dan één kunstmedium. Het is dan ook geen collage, maar een mix van diverse technieken. Wil jij dit ook graag leren? Annemiek komt samen met haar dochter op Zaterdag 27 mei naar Roermond.

Twee personen (moeder/vader met dochter of zoon, tante/oom met nichtje of neefje) gaan samen op 1 doek een mixed media collage maken.

Zaterdag 27 mei: De workshop is van 12.30 uur t/m 15.30 uur en kost €65,- per twee personen.

Aanmelden kan via info@erisplek.nl of bij ons in de winkel op Bakkerstraat 16 in Roermond.

De workshop gaat door bij 4 aanmeldingen. Aanmelding is definitief na ontvangst van betaling.


Read more