Workshop Punch Needling

Punch Needling? Werken met de punchneedle is een techniek die eigenlijk al heel erg lang bestaat. Toch was deze lange tijd alleen maar erg bekend in America. Tegenwoordig is het een hartstikke hippe techniek en raakt hij steeds beter bekend in ons land.

Punchen zit een beetje tussen borduren en smyrna (je weet wel, de knoopkleden van vroeger, maar nu ook weer helemaal hip) in. Je prikt met een holle naald door een stof heen. Hierdoor onstaat er een patroon. Aan één kant van het doek krijg je een gladde zijde met vlakke steek, vergelijkbaar met een borduursteek. En aan de andere kant krijg je lusjes, vergelijkbaar met smyrna. Deze lussen kan je laten variëren van lengte, afhankelijk van de instelling van je naald. Hierdoor kan je een heel mooi gestructureerd werk maken. Beide kanten kan je vervolgens gebruiken als eindresultaat. Je kan dus zelf kiezen welke je het mooist vind.

Punch Needling is een hele eenvoudige en rustgevende techniek met eindeloos veel mogelijkheden. Je kan met dunne wol werken, maar ook dikkere wol. Tijdens de workshop werken we met dikke wol en dus ook een dikke naald. Hiermee krijg je een heel stoer punchwerk. Daarnaast gaat het ook lekker snel, dus je hebt al snel een tof resultaat. Meestal werk je met stof gespannen op een frame of eventueel een borduurring. Je punchwerk kan je vervolgens mooi inlijsten of ophangen als wandhanger, maar je kan het ook verwerken tot kussen, vloerkleed, handtas, knuffel of iets anders. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden!

De workshop start om 19.00 uur en kost €39,50. Je maakt tijdens de workshop een mooi punchwerk. Je leert alle basics zodat je thuis ook gewoon aan de slag kan. De punchnaald krijg je natuurlijk mee naar huis alsmede een inspiratieboekje waar een aantal ideeën instaan. Natuurlijk is de workshop prijs inclusief alle materialen, koffie/thee en lekkers.

Om je aan te melden voor deze workshop kan je een mail sturen naar info@erisplek.nl o.v.v. de datum waarop jij graag zou willen deelnemen. Je ontvangt dan van ons de betaalgegevens. Pas na betaling is je deelname bevestigd. Bij een annulering meer dan 48 uur van te voren plannen we een vervangende datum of ontvang je je betaling volledig terug. Bij annulering binnen 48 uur voor de workshop brengen wij 50% van de workshopkosten in rekening. Workshops gaan door bij ten minste 4 aanmeldingen. Bij annulering vanuit onze kant plannen we een vervangende datum in overleg.