Cultuurnacht 23 Juni 2018

De cultuurnacht is één van de gezelligste jaarlijks terugkerende evenementen in de binnenstad van Roermond. Bij diverse winkels en bedrijven kan je kunst en cultuur beleven. Een dichter bij de kapper, een pianoconcert bij de wolwinkel, schilderijen tussen de herenmode en performers bij het reisbureau. Tijdens de cultuurnacht kan het allemaal! Een geel sterrenpad slingert door de straten van Roermond en brengt je bij de leukste culturele verrassingen! Natuurlijk doen wij dit jaar ook weer mee en we gaan er weer een gezellig feestje van maken in de Bakkerstraat.

Dit zijn onze gasten op 23 Juni 2018

Annemiek van Duin.

Annemiek noemt zichzelf liever geen kunstenares maar juist creatief persoon. Ze is dan ook van alle markten thuis. Ze begon ooit op de modevakschool maar weet inmiddels ook haar weg met kwast, papier enz. Ze maakt dan ook draagbare kunst die voor iedereen toegankelijk is. Dit zie je terug in de artbags die ze maakt. Handgeschilderde portretten verwerkt tot handgemaakte tassen. Iedere tas is kleurrijk en uniek. Een echte eyecather! Ze maakt deze tassen eventueel ook in opdracht. Tijdens de cultuurnacht kan je haar er alles over vragen. Haar tassen zijn dan niet alleen te bewonderen maar ook te koop!

SKAambeien.

Deze heren weten er altijd weer een feestje van te maken! Met hun vrolijke en opzwepende ska-muziek brengen ze overal een vrolijke noot. Bekende covers van o.a. de Toasters, Specials en Madness passeren de revu. En met een dikke knipoog voorzien ze zelfs nummers die normaal niet binnen dit genre vallen van een ska-sausje. Herken jij de liedjes? Meezingen mag! En gegarandeerd dat de voetjes van de vloer gaan. De band speelt buiten op straat, maar zal zo nu en dan een akoestisch setje spelen in de winkel. Hoe gezellig is dat!


De Cultuurnacht opent om 18.30 uur bij de Oranjerie. Tussen 19.00 en 23.00 uur wandel je tussen de verschillende winkels en ontdek je bijzondere kunstenaars, muzikanten en artiesten.

Locaties:  Hamstraat, Kruisherenstraat, Kloosterwandplein, Kloosterwandstraat, Abdijhof, Sint Christoffelstraat, Schuitenberg, Bakkerstraat en Zwartbroekstraat. Schoenmakerstraat en Heilige Geeststraat
De Synagoge en de Munsterkerk(verzamelen op de abdijhof ) zijn deze avond ook geopend, hier worden rondleidingen gegeven.